Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Радионице на француском језику

У среду 13. априла, у нашој школи је боравила лекторка са Одсека за француски језик при Француском институту у Београду. Она је, уз асистенцију две наставнице француског језика, одржала три промотивне радионице за ученике четвртих разреда. Тема радионица је била „Алфабет“. Ученици су се добро забавили, али су и доста научили. Представили су се и упознали са лекторком (која им се јако допала!), спеловали и певали алфабет и научили приличан број речи на језику са којим су се сада први пут сусрели. На крају успешно завршене обуке добили су дипломе Француског института.

Као подршка, радионицама су присуствовале и њихове учитељице које су показале одлично знање француског језика и биле од велике помоћи. француски језик, промотивне радионицефранцуски језик, промотивне радионице

Европски дан језика

On fait la fête!!!

Током октобра, седам ученика одељења 71 су радили на пројекту „On fait la fête“ – „ Прослављамо!!!“. Задатак је био да осмисле плакат за неку школску активност, прославу, тематски дан или неки други догађај који би реално могао да се одржи у нашој школи и да напишу најаву за тај догађај. Радови су били групни или појединачни, већ како се ко од ученика определио, а неке од њих погледајте овде.

Le coin français 

        Поводом активности у оквиру обележавања Дана школе у библиотеци школе је организована радионица "Mon humeur du jour" (Моје расположење данас). Ученици петог, шестог и седмог разреда, чланови секције за француски језик, су учествовали у радионици и у пријатној и радној атмосфери представили своје расположење и поручили свима "Soyez toujours de bonne humeur" (Будите увек добро расположени). Погледајте овде.  
   

 

Les Animaux   
DELF scolaire